Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jelenlegi tagok

2012.06.12

James Hetfield-énekes ritmusgitáros

James 1963. augusztus 3-án született Downey-ban (Los Angeles County, Kalifornia). Hetfield családja Európára is kiterjed. Hetfield apja, Virgil (egy kamionsofőr, aki később elhagyta a családot) és édesanyja, Cynthia (operaénekes) volt. Mindketten szigorú hívei voltak a kereszténységnek, éppen ezért sok Metallica-szöveg van kapcsolatban a Bibliával. Pl.: The Four Horsemen (A Négy Lovas) Hitükkel összhangban, Hetfield szülei elutasították az orvostudományt, és gyógyszereket. Édesanyja rákban hunyt el. Édesanyját 1979-ben vesztette el, 16 éves korában. Apja 1996-ban hunyt el, a Load turné közben.Hetfield 9 éves korában vett először zongoraleckéket, majd később Dave nevű bátyja dobfelszerelésén próbált zenélgetni. Gitározni 14 évesen kezdett. Gyermekkorában kisebb zenekarokban játszott, mint a Leather Charm és az Obsession.
Hetfieldre a legnagyobb hatást az Aerosmith tette, azt mondta, ők voltak azok, akik miatt elkezdett gitározni. 
james-hetfield-james-hetfield-29326985-1280-1024.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirk Hammett-szólógitáros

Kirk 1962. november 18-án született, San Fransiscoban, a St. Luke’s Hospital-ban. 11 éves korában zongorázni tanult, viszont 3 zongoralecke után már kilépett, mert nem szerette tanárát. Rick bátyja széles körű lemezkollekciójából merítve zenei érdeklődést, többek között Jimi Hendrix, a Led Zeppelin és a UFO alapozták meg szenvedélyét. 15 éves korára odáig jutott, hogy ő is gitárt ragadott, de az első példány egy Montgomery Ward volt, melyhez egy cipős dobozba beleszerelt kisebb hangszóró szolgált erősítőként.
Miután beszerzett egy 1978-as Fender Stratocastert, Kirk elkezdte megszerezni az egyes tartozékokat, hogy a legjobb hangzást érje el; mielőtt végleg beleszeretett volna az 1974-es Gibson V szárnyúba. Az erőfeszítés, hogy felszerelését frissítse, még arra is rábírta Hammett-et, hogy a Burger Kingnél bevállaljon egy műszakot, csakhogy a pénz meglegyen az első Marshall erősítőhöz.
1258314435555_f.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lars Ulrich-dobos

Lars 1963. december 26-án, Gentofteben született. A Metallica együttes társalapítója és dobosa. Fiatalkorában édesapja hatására komolyan teniszezett. 17 éves korában a család Los Angelesbe költözött, ekkor kezdett dobolni. Az 1980-as évektől kezdve a thrash metal műfaj egyik legelismertebb dobosa lett.metallica_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Robert Trujillo-basszusgitáros

Robert Santa Monicaban, (Kalifornia) 1964. október 23án született. Mexikói származású basszusgitáros.A nyolcvanas évek végén a Suicidal Tendencies zenekar tagja volt, majd a kilencvenes évek közepén Ozzy Osbourne zenekarában játszott. Emellett tagja volt az Infectious Grooves és a Black Label Society együtteseknek is.Miután Jason Newsted kiszállt a Metallica zenekarból, az együttes Bob Rock producer közreműködésével rögzítette a St. Anger című albumot, amelyen maga a producer játszotta fel a basszusgitár-részeket. Trujillo a felvételeket követően, nem sokkal a lemez megjelenése előtt, 2003 februárjában csatlakozott az együtteshez. Ron McGovney, Cliff Burton és Jason Newsted után ő a Metallica történetének negyedik basszusgitárosa. imgrobert-trujillo2.jpg